• Over

Camera

Sinds mijn vijftiende ben ik gek op films maken. Het begint bij de dag dat ik een dag mee mocht lopen bij de regionale ziekenomroep bij mij in de buurt. Ik mocht helpen de kabels te leggen, meekijken hoe de camera’s op werden gezet en uiteindelijk ook heel even achter de camera staan. Toen sloeg de vonk over, ik wist wat ik de rest van mijn leven wilde doen. Ik wilde cameraman worden!

Als cameraman vind ik het heel belangrijk dat het verhaal wordt verteld via beeld. Je kunt heel veel zeggen met woorden. Maar met beeld zeg je meer dan duizend woorden. Elk shot wordt met een gedachte gemaakt en zorgvuldig uitgekozen, om elk verhaal te ondersteunen.

Voice-overs

Naast camerawerk spreek ik ook voice overs in. Ik vond het altijd al leuk om stemmetje na te doen, en dat lukte ook best wel goed. Tijdens mijn eerste stage werd ik gevraagd of ik voor een TV-uitzending de voice over in wilde spreken. Zonder ervaring ging ik achter de microfoon zitten en sprak ik de tekst in. Dit ging, voor de eerste keer, best wel goed. Een paar jaar later is het echt gaan rollen toen ik de vaste stem werd voor het kinder Youtubekanaal van Autostad. Autostad is de Nederlandse versie van Carcity, waar auto’s allerlei avonturen beleven. Naast autostad spreek ik in voor bedrijfsfilms, e-learningmodules, IVR (antwoordapparaat) en nog veel meer.

Kies je voor mij als voice over, dan kies je voor een Rustige en informatieve of energieke en krachtige stem. Er is heel veel mogelijk. Benieuwd? Neem contact op met mij.