• Over

Camera

Sinds mijn vijftiende ben ik bezig met filmen. Het begon toen ik een dag, of eigenlijk een avond, mee mocht kijken bij een opname van de regionale ziekenomroep ZSOM uit Groenlo. Na het opbouwen en slepen van de kabels mocht ik heel even achter de camera staan. Vanaf dat moment wist ik het, ik wilde cameraman worden!

Als cameraman ben ik gedreven en weet ik wat ik wil en ik streef altijd naar het mooiste plaatje. Ik lees mij in om het verhaal op een zo origineel mogelijke manier in beeld te brengen.

In de afgelopen jaren heb ik mijn ervaringen opgedaan bij regionale televisie, speelfilms en televisieseries. Hierdoor weet ik snel te schakelen tussen commercieel, reportage of fictie en kan ik op veel vlakken meedenken in de voorbereiding.

Voice-overs

Sinds 5 jaar spreek ik voice-overs in voor verschillende producties. Van radio- en tv-commercials, tot bedrijfsfilms en instructievideo’s en animaties.

“Jij hebt een goede stem voor voice-overs” heb ik meerdere keren gehoord. Ik had er eerst nooit over nagedacht om voice-over te worden. De eerste keer dat ik een voice-over heb ingesproken was tijdens een stage bij een regionale omroep. Daar werd mij gevraagd of ik voor een programma een tekst wilde inspreken.

Na twee jaar niks meer te hebben ingesproken, wilde een opdrachtgever graag een voice-over onder de video hebben. Het budget was krap, dus moest ik zelf de tekst inspreken. Zo gezegd, zo gedaan en van het een kwam het ander en nu spreek ik al 5 jaar met plezier voice-overs in.