Video afspelen

48 Hour Film Project

Het 48 Hour Film Project is een wereldwijde filmcompetitie waar deelnemers worden uitgedaagd binnen 48 uur een korte film van minimaal 4 tot maximaal 7 minuten te produceren.

Dit houdt in dat het verhaal, de beelden, muziek, en montage binnen 48 uur moeten plaatsvinden.

Vooraf mag je dus wel je crew samenstellen, acteurs zoeken, locaties regelen, etc.

Elk team krijgt 4 verplichte elementen die verwerkt moeten worden in hun film. Een karakter en beroep, voorwerp, zin en als laatste trekt elk team een eigen genre.

Kort na de wedstrijd worden alle films vertoond en vindt de awardshow plaats. De winnaar van elke editie wordt ingezonden naar het filmfestival Filmapalooza.

Synopsis

Noa is haar passie kwijt. De maatschappij heeft haar afgeschreven en stuurt haar naar een kamp. Samen met haar kampgenoten gaat ze op zoek naar haar passie. Maar die zoektocht moet wel verlopen volgens de route die Kamp Afgeschreven haar voorschrijft. 

Verplichte elementen:

Karakter: Noa herbert, mode ontwerper.
Zin: Hoe ga je dit oplossen?
Voorwerp: Kaart
Genre: Fish out of water

Awards:

Best film (win)
Best use of prop
Best make up and hair (win)
Best costume design
Best set design
Best color grading
Best original musical score
Best acting ensemble (win)
Best lead acting Best editing
Best writing (win)
Best cinematography (win)
Best directing

Filmapalooza

In Utrecht is onze inzending ‘’Afgeschreven’’ gekozen tot beste film. Onze film wordt ingestuurd voor de internationale finale op het Filmapalooza in LA, waar alle wereldwijde winnaars samen komen en het opnieuw tegen elkaar opnemen. Wij hebben de mogelijkheid om daar mee naar toe te gaan om onze film te vertegenwoordigen.
 
Het is voor een groep jonge makers en professionals een ontzettende eer om daar naartoe te mogen. Helaas is het niet voor iedereen financieel haalbaar om alles zelf te betalen. Daarom hopen we een deel van de kosten op te kunnen halen door middel van een crowdfunding. De crowdfunding doen we via GoFundMe. Help jij ons dat we met de hele crew naar LA kunnen gaan?